duminică, 6 mai 2012

Decizii


      E duminică. O simplă duminică ca și multe altele. Ea urăște ziua aceasta din tot sufletul, pentru că de fiecare dată îi oferă o doză de singurătate enormă. Astăzi nu a fost la fel ca înnainte.
     Realizeză că e singură. Nu are nici un prieten, nici o prietenă. Pesimism total. Astăzi o dezgustă totul, patul gol care o așteaptă, nu o mai încălzește copilul pe care-l iubește la nebunie, oglinda pentru că se vede posomorîtă, mîhnită, leneșă, hainele pentru că o sufocă, ziua de mîine și multe altele. O irită din ce în ce mai mult faptul că-i oferă o zi din cele 7, și nici aia completă, dar c'est la vie, prietenii sunt cei mai importanți pentru el.
     Astăzi o salvează, vechea ei dependeță, Cafeaua. Totuși, înțelege că fără ea aceste ore ar fi o veșnicie. A consumat, după o pauză bunică toate rezervele tatălui. Acum se gîndește, că mîine va fi nevoită să-și cumpere o cutie nouă, pentru că în viitorul apropiat asta va fi sursa ei de energie. Dependeta!
     De mîine și-a promis o schimbare, a deschis ochii și a văzut că nu e totul așa cum credea. Nu mai acceptă să fie o marionetă pentru oameni, s-o folosească toți doar cînd au nevoie. Acum primește indiferență, deci evident va oferi indiferență. A descis să pună punct acestor nedreptăți.
     În pofida tuturor, iubește viața, nu regretă că ia fost oferită, ba din contra își propune s-o trăiască la maxim. Iubește riscul, deci o schimbare radicală, nu va fi pentru ea o tragedie, probabil o dezamăgire pentru ceilalți.
. . . hhhh, dar nimeni măcar nu-și imaginează de cîte dezamăgiri a avut ea parte. E puternică pentru ea, pentru familia ei.
    A luptat cu depresia de multe ori, și chiar ieri era cea care consola pe cineva, astăzi e ea în această situație, dar... a spus NU tristeței și tuturor gîndurilor tîmpite. Se maturizează.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu