marți, 17 aprilie 2012

Indispensabilitate

      
      Iubirea este suprema lege a universului: lege misterioasă care guvernează şi orânduieşte totul, de la atomul neînsufleţit până la fiinţele raţionale: de la ea pleacă şi spre ea converg, ca spre un centru de irezistibilă atracţie, toate gândurile şi acţiunile noastre. (Gustavo Adolfo Becquer)

      Astăzi suntem imbibaţi cu o sumedenie de dependenţe. Suntem dependenţi de internet, dependenţi de bani, dependenţi de comunicare, depdendeţi de iubire . . .
      Eu prefer să-i spun iubire, e un cuvînt mai aproape de sufletul meu decît dragoste. Da, noi suntem dependenţi de iubire, de a iubi. Iubirea e cea care generează în noi o mulţime de nuanţe noi.
      Nu pot percepe, cît de mult m-aş stărui, oamenii care nu iubesc, oamenii care refuză să vorbească despre iubire, oamenii care ignoră acest sentiment superm.
      Iubirea e un drog indispensabil sufletului. Cît de mult am nega importanţa acestuia, cît de mult am încerca să evidenţiem partea neagativa a acestuia, toate rămîn absente în faţa rolului primordial care-l are în viaţa noastră.
      Şi toate acestea nu le-aş fi scris dacă nu aş fi iubit. Iubesc şi sunt iubită, iar asta e cel mai important.
      Nu ezita să-i spui persoanei dragi cît de mult o iubeşti. Dacă ai citit acum aceste rînduri, scrie-i sau sună-i persoanei iubite şi spune-i despre sentimentele tale, spune-i cît de mult ţii la ea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu