miercuri, 20 august 2014

"Alchimistul" de Paulo Coehlo

     

     Când îţi doreşti ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău.
     Aș vrea să menționez de la bun început că lectura acestei opere a fost generată de un moment de slabiciune și plictiseală tipic acestei veri. Cel care m-a consultat în alegerea cărții a fost fidelul prieten Google, la care am apelat mai rar în astfel de situații. Ei bine, am făcut alegerea corectă.
     Citind această carte am reușit în puținile dar atît de deosebite pagini ale sale, să-mi definesc o altă viziune despre destinul uman, despre ceea ce este creat de aceeași Mînă, despre faptul că indiferent de cît de diferiți suntem, Totul e un singur lucru. Am realizat cît de simple sunt unele lucruri și cît de complicate le facem noi singuri, că atunci Când toate zilele sunt egale înseamnă că oamenii au încetat să vadă lucrurile bune care au apărut în viaţa lor de câte ori soarele traversează bolta, că atunci Când avem în faţa ochilor nişte mari comori, nu ne dăm seama niciodată. Fiindcă oamenii nu cred în comori. 
     Poate că ceea ce este fermecător la „Alchimistul” este modul simplu în care este scrisă. Este o poveste simplă, dar profundă, iar ceea ce impresionează este înțelepciunea imensă a fiecărei pagini. Este o operă care inspiră ambiție, dorința de realizare, de succes. Încearcă să ştii totdeauna ce vrei. 
     Povestea începe cu viața cinstită a unui pastor tînăr, care are un vis despre o comoară care se găsește undeva în Egipt. Astfel el își începe călătoria, urmîndu-și visul. Această carte cuprinde toate dimensiunile vieții, începînd de la credința în Dumnezeu, iar pentru Ca să-l întâlnim pe Dumnezeu, e destul să privim în jurul nostru, îndoielile, visele, obstacolele, testele, aspirațiile, succesele și eșecurile noastre și finalizînd cu dragostea, iubirea care este o forţă care transformă şi face ca sufletul omului să fie mai bun. Iubeşti pentru că iubeşti. Nu există niciun motiv pentru ca să iubeşti.
     Eu cred că această carte merită citită și o recomand tuturor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu